Contract de studii

și Declarație de consimțământ


Contractul de studii
este destinat persoanele care s-au înscris la una dintre specialitățile de studiu ale Școlii Biblice La Grazia. Vă rog să citiți contractul de studii de mai jos apoi să completați formularul de la final (prin care vi se preiau în contract datele solicitate în contract). După trimiterea formularului veți primi pe email o copie în format PDF a acestui contract. 

ȘCOALA BIBLICĂ „LA GRAZIA” CONTRACT DE STUDII
ANUL ȘCOLAR 2024-2025

Art. 1. Părțile contractului:
1.1. ȘCOALA BIBLICĂ „LA GRAZIA”, reprezentată legal prin dl Lect. univ. dr. GHIOANCĂ CONSTANTIN, în calitate de DIRECTOR, numită în continuare ȘCOALA
și
1.2. Dl/D-na ______________________________________________, fiul/fiica lui ___________________________________ și a ______________________________________, starea civilă __________________________, cu numele de familie înainte de căsătorie ___________________________________________, cu domiciliul în localitatea _________________________________________, str. ___________________________________________, nr. _____ , ap. _____, județul _______________________, născut(ă) la data de _______________________________, identificat(ă) cu actul de identitate seria nr. __________________________, în calitate de student(ă) al(a) Școlii Biblice „La Grazia” , SPECIALIZAREA _____________________________________________________________, denumit(ă) în continuare STUDENT.

Art. 2.. Obiectul contractului:
2.1. Prezentul contract are ca obiect derularea activităților de învățământ la distanță, reglementând raporturile dintre ȘCOALĂ și STUDENT, cu precizarea drepturilor și obligațiilor părților semnatare, în concordanță cu prevederile Cartei universitare și hotărârile Senatului Școlii.

Art. 3. Termenul contractului:
3.1. Prezentul contract se încheie pe durata de școlarizare, așa cum este prevăzută aceasta în actele normative în vigoare, specifice anului universitar 2024-2025.

Art. 4. Drepturile și obligațiile părților:
4.1. Drepturile ȘCOLII sunt:
a) stabilește condițiile de înscriere, înmatriculare, școlarizare, întrerupere, exmatriculare, reînscriere și reînmatriculare la studii a studentului;
b) supraveghează și urmărește modul în care studentul își respectă obligațiile contractuale asumate prin prezentul contract și prin alte contracte încheiate cu ȘCOALA;
c) supraveghează și urmărește modul în care studentul își respectă îndatoririle de student;
d) stabilește cuantumul taxei de școlarizare, în funcție de costurile specifice școlarizării și hotărârile Senatului;
e) stabilește modul de încasare și termenele de achitare a taxelor de școlarizare.

4.2. Obligațiile ȘCOLII sunt:
a) organizează activități educaționale, inclusiv cele de verificare a cunoștințelor, în conformitate cu prevederile legale și cu normele interne adoptate în baza autonomiei școlare;
b) pune la dispoziția studentului, la începutul fiecărui an universitar, silabusurile și suporturile de curs, materialele auxiliare însoțitoare definite ca orice alte resurse necesare învățării, calendarul academic.
c) încheie cu studentul, înainte de data începerii fiecărui an universitar, contractul de studii anual care cuprinde activitățile educaționale pe care studentul se obligă să le parcurgă.
d) eliberează gratuit actele de studii și cele care atestă statutul de student, în conformitate cu legislația în vigoare și hotărârile organismelor instituționale de conducere;
e) aduce anual la cunoștința studenților, cu cel puțin 15 zile înaintea începerii anului universitar, cuantumul taxei pentru fiecare an de studiu, prin afișare pe pagina proprie de internet;
f) în termen de 5 zile de la emitere, comunică decizia privind exmatricularea, prin notificare pe e-mail;
g) aprobă cererile de retragere în termen de 2 (două) zile lucrătoare de la înregistrare;
h) nu va modifica cuantumul taxelor în decursul unui an universitar.

4.3. Drepturile STUDENTULUI sunt:
a) participă la activitățile didactice și de pregătire profesională prevăzute în planul de învățământ;
b) face parte din comunitatea școlară, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
c) susține, în sesiunile programate, examenele și examenele de finalizare a studiilor;
d) beneficiază de rambursarea taxei de școlarizare în maximum 10 (zece) zile de la aprobarea cererii de retragere de la studii, după cum urmează:
(1) studentul care solicită retragerea de la studii în cel mult 5 (cinci) zile de la semnarea contractului și nu a primit resursele de învățământ, beneficiază de restituirea taxei achitate;
(2) studentul care solicită retragerea de la studii după completarea primei activități tutoriale directe, dar la mai puțin de jumătate din totalul activităților tutoriale programate, beneficiază de restituirea a 50% din taxa achitată.
(3) studentul care solicită retragerea de la studii după completarea a mai mult de jumătate din totalul activităților tutoriale programate, nu beneficiază de restituirea taxei.
e) Studentul poate beneficia de burse de merit sau sociale, în condițiile stabilite de Senatul Școlii.

4.4. Obligațiile STUDENTULUI sunt:
a) îndeplinirea obligațiilor asumate prin contractele de studii;
b) respectarea programul de pregătire stabilit de structurile de conducere ale școlii.
c) respectarea legalității și a tuturor reglementărilor adoptate de către structurile de conducere ale școlii, îndeosebi cele referitoare la disciplină și etica universitară;
d) asigurarea prin mijloace proprii a accesului la rețeaua internet;
e) achită taxa de școlarizare stabilită și afișată anual de către ȘCOALĂ în cuantumul, modul și la termenul stabilit și anunțat anual prin afișare pe pagina proprie de internet;
f) suportă penalități de 0,04% din suma neachitată la termen, pentru fiecare zi de întârziere;
g) nu solicită restituirea taxelor achitate în cazul exmatriculării;
h) verifică situația școlară în contul personal pe platforma Google și semnalează cu celeritate eventualele erori.
i) Este prezent la tutorialele directe și va păstra camera video deschisă pe toată durata cursurilor. Camera poate fi oprită numai cu acordul profesorului, în baza unor motive temeinice.

Art. 5. Plata și condițiile de plată:
5.1. Cuantumul taxei de școlarizare se stabilește anual de către Senatul Școlii, și se aduce la cunoștință în condițiile prevăzute de prezentul contract.
5.2. Taxa de școlarizare se achită integral sau în rate la termenele și în condițiile stabilite și anunțate de școală. Taxa se va achita în contul Asociației „Educație Creștină Pentru Diaspora – La Grazia”. Datele bancare sunt următoarele (cont în euro):

Beneficiar: ASOCIATIA EDUCATIE CRESTINA PENTRU DIASPORA – LA GRAZIA
IBAN: RO93BTRLEURCRT0666114901
Cod SWIFT: BTRLRO22

5.3. Neachitarea taxelor de școlarizare în termenele indicate de prezentul contract conduce la calcularea de penalități. Achitarea penalităților se face la data achitării debitelor principale.
5.4. Neachitarea taxelor de școlarizare și/sau a penalităților datorate pentru neachitare la termen, până cel mai târziu la data începerii sesiunilor de examene semestriale așa cum este prevăzută aceasta de structura aprobată a anului universitar, conduce la interdicția participării studentului la examene și la consecințele aferente neparticipării.
5.5. Neachitarea taxelor de școlarizare, a disciplinelor contractate și/sau a penalităților datorate pentru neachitare la termen, până cel mai târziu la data începerii semestrului următor așa cum este prevăzută aceasta de structura aprobată a anului universitar, conferă școlii dreptul de a exmatricula studentul și conduce la consecințele aferente exmatriculării.
5.6. Studentul exmatriculat pentru neachitarea taxelor și/sau a penalităților datorate pentru neachitare la termen se poate reînscrie în programe de studii oferite de școală, doar în condițiile achitării debitelor datorate acesteia.

Art. 6. Condiții de promovare sau exmatriculare:
6.1. Nota minimă de promovare a unui examen este 6 (șase).
6.2. Se organizează două sesiuni de examene: sesiunea principală în luna iunie a fiecărui an universitar și o sesiune de restanțe în luna septembrie.
6.3. Pentru promovarea în anul școlar următor studentul trebuie să aibă notă de trecere la toate examenele.
6..4 În sesiunea principală (luna iunie) studentul trebuie să aibă notă de trecere la minim 50% dintre examenele aferente anului în curs. Neîndeplinirea acestui criteriu nu îi permite studentului să participe la sesiunea de restanțe și, implicit, duce la repetarea anului școlar.
6.5. În sesiunea de restanțe (luna septembrie) studentul trebuie să aibă notă de trecere la 100% din examenele aferente anului în curs. Neîndeplinirea acestui criteriu duce la repetarea anului școlar. Studentul care repetă anul școlar va participa doar la cursurile la care nu a trecut examenul.
6.6. Studentul este considerat Absolvent al Școlii și va primi Diploma de Absolvire numai după parcurgerea cu succes a tuturor examenelor prevăzute în planul de învățământ, pe parcursul a trei ani de studii.
6.7. Neachitarea taxelor de școlarizare, a disciplinelor contractate și/sau a penalităților datorate pentru neachitare la termen, până cel mai târziu la data începerii anului următor așa cum este prevăzută aceasta de structura aprobată a anului universitar, conferă școlii dreptul de a exmatricula studentul și conduce la consecințele aferente exmatriculării.
6.8. Neînscrierea studentului în anul următor de studiu sau pentru a repeta anul de studiu, în cazul nepromovării, va duce la exmatricularea acestuia.
6.9. Încălcarea unor norme grave de etică școlară și morală va duce la exmatriculare.

Art. 7. Încetarea și rezilierea contractului:
7.1. Contractul de studii poate înceta prin acordul părților. Obligațiile născute până la data încetării trebuie executate în condițiile contractuale.
7.2. Contractul de studii încetează la momentul absolvirii studiilor. Obligațiile născute până la data încetării trebuie executate în condițiile contractuale.
7.3. Contractul poate fi reziliat unilateral de școală pentru neîndeplinirea obligațiilor de către student. În acest caz universitatea este îndreptățită la plata de către student a debitelor acumulate și a penalităților aferente.
7.4. Rezilierea contractului se face de drept în cazul în care studentul solicită retragerea de la studii.
7.5. Orice îngăduință din partea ȘCOLII nu poate fi interpretată ca o renunțare la clauzele de exmatriculare.

Art. 8. Alte clauze
8.1. Prezentul contract s-a încheiat astăzi 2024, la ȘCOALĂ, în 2 (două) exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantă.
8.2. Pentru ȘCOALĂ prezentul contract este semnat de către DIRECTORUL Școlii:

ȘCOALA BIBLICĂ „LA GRAZIA”                                                                                         STUDENT

DIRECTOR,                                                                                                                             Nume: _______________________________________________
Lect. dr. Ghioancă Constantin                                                                                            Prenume: _____________________________________________
                                                                                                                                                  Semnătură: ___________________________________________


DECLARAȚIE DE CONSIMȚĂMÂNT

Subsemnatul/subsemnata _______________________________________________________, domiciliat(ă) în _____________________________________________________ _________________________________________________________________________________________________, având CNP __________________________________________, în calitate de candidat declarat admis pentru programele de studiu organizate de Școala Biblică „La Grazia”, consimt în mod expres și neechivoc ca datele mele cu caracter personal să fie prelucrate prin orice mijloace, în conformitate cu legislația europeană în vigoare – Regulamentul 2016/679/UE, Directiva 2002/58/CE, de către instituția publică de învățământ superior și de către orice alt organism abilitat să efectueze verificări sau să exercite control asupra activității acesteia.

Consimțământul exprimat liber și neechivoc acoperă prelucrările legitime de date operate de Școala Biblică „La Grazia” în perioada admiterii și ulterior, în perioada studiilor.

Nume și prenume: __________________________________

Dată: __________________________

Semnătură: ______________________________________


Contract de studii

ȘCOALA BIBLICĂ LA GRAZIA - CONTRACT DE STUDII

NOTĂ: Toate câmpurile de mai jos sunt obligatorii, vă rugăm să verificați corectitudinea lor înainte de trimiterea acestui formular la noi.



Scroll to Top